Новини відділень

 

Відділення НПУ у Кіровоградській області спільно з Південним міжрегіональним управлінням МЮ (м. Одеса) провели захід, присвячений актуальним питанням посвідчення заповітів і довіреностей, прирівняних до нотаріально посвідчених.

До заходу долучилися головні лікарі та їх заступники з медичної частини стаціонарних закладів охорони здоров’я області, будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Представники нотаріальної спільноти довели до відома теоретичні аспекти посвідчення заповітів і довіреностей, прирівняних до нотаріально посвідчених, алгоритм дій посадової особи закладу охорони здоров’я при посвідченні заповітів і довіреностей, передбачений Порядком посвідчення заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, затверджений Постановою КМУ від 15.06.1994 № 419, ознайомили з порядком реєстрації таких заповітів і довіреностей у Спадковому реєстрі та Єдиному реєстрі довіреностей, а також з наказом Міністерства юстиції України від 31.10.2006 № 83/5 про затвердження форм реєстру для реєстрації заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, посвідчувальних написів на них та зразків цих документів.

Нотаріуси наголосили на готовності співпраці з закладами охорони здоров’я шляхом надання консультативної та методичної допомоги при посвідченні посадовими особами заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених.

Переглядів:
стрічка новин