Новини відділень

Нотаріуси Хмельницького розпочали підключення до інформаційної системи «Реєстр територіальної громади міста Хмельницького», що дозволить громадянам отримувати безпосередньо у нотаріуса інформацію, необхідну для вчинення нотаріальних дій (посвідчення договорів купівлі-продажу, дарування, реєстрація спадкового майна тощо).

1 липня 2020 року договори про підключення до РТГ в урочистій обстановці підписали перші нотаріуси – голова відділення НПУ в Хмельницькій області Аліна Оксанюк, приватні нотаріуси Людвіга Паляниця, Тамара Лучковська, Віталій Чевилюк та Інна Дембицька.

Дозвіл на доступ нотаріусів до РТГ надала Хмельницька міська рада. Окрім того, у червні було підписано Меморандум про співробітництво між Хмельницькою міською радою, Центрально-західним міжрегіональним управлінням міністерства юстиції та Відділенням Нотаріальної палати України в Хмельницькій області.

Можливість нотаріусів самостійно отримувати дані із реєстрів територіальних громад підвищує ефективність вчинення нотаріальних дій, адже зменшується кількість установ, які потрібно відвідати громадянам, – довідки формує нотаріус.

Переглядів:
стрічка новин