Новини палати Новини відділень


Відділення Нотаріальної палати України в м. Київ продовжує серію професійних дискусій щодо актуальних питань нотаріальної діяльності.

12 березня тему «Проблеми іпотечних правовідносин. Адміністративний контроль у сфері іпотечних відносин: інструмент захисту чи зловживання» обговорили нотаріуси, представники Офісу Президента України, Міністерства юстиції України, судді Верховного Суду, адвокати, виконавці, представники банків та фінансових компаній.

Відкриваючи захід, президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко зазначив, що вирішення проблематики іпотечних правовідносин лежить у законодавчій площині, але всі зміни повинні узгоджуватися зокрема й із нотаріальною спільнотою. Також важливо, щоб зі спором про право сторони зверталися виключно до суду та не зловживали правами.

Під час першої дискусійної панелі «Проблеми іпотечних правовідносин» було проаналізовано статті 35, 37, 38 Закону України «Про іпотеку», застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, проблемні аспекти звернення стягнення на предмет іпотеки, типові помилки іпотекодержателів в процесі звернення стягнення на предмет іпотеки за статтею 37, проблемні аспекти продажу іпотекодержателем предмету іпотеки від свого імені в порядку статті 38, помилки під час відступлення права вимоги за іпотечними договорами

Друга панель «Адміністративний контроль у сфері іпотечних відносин: інструмент захисту чи зловживання» стосувалася практики Колегії Мінюсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації у сфері іпотечних правовідносин, особливостей розгляду скарг в сфері реєстрації.

Модерувала захід голова відділення НПУ в м. Київ, член Ради НПУ Наталія Козаєва.

Відеозапис доступний до перегляду за посиланням https://youtu.be/clI2ZbCjgRw

Переглядів:
стрічка новин