МСЛН, РНЄС, іноземні нотаріати передають нотаріусам України слова підтримки та вітання з Новим роком
Новини міжнародного нотаріату

Лист президента МСЛН Крістіни Армельї президенту НПУ Володимиру Марченку

“Шановний президенте,

В останні дні мого президентства в Міжнародному союзі нотаріату я користуюсь можливістю звернутись до вас у цій якості з фінальним листом.

Я хочу висловити своє глибоке захоплення вами і всіма українськими нотаріусами, які є прикладом жертовності та стійкості.

За останні три роки, протягом яких я керувала долею латинського нотаріату на п’яти континентах, я пережила багато безпрецедентних випробувань як людина, професіонал та керівник, починаючи з пандемії Covid-19.

Я пам’ятаю всі ваші листи і мої відповіді. Я знаю, що це історичні листи, і колись вони стануть відомими. Вони з абсолютною правдою описують жахи незрозумілої війни в цьому столітті, яка, здається, показує, що людство не може винести уроків із власної історії.

Я запитую себе, чи зробила я все, що могла, тому що я відчуваю, що нічого не буває достатньо. Але, як найвище керівництво світового нотаріату, я знаю, що ми надавали вам всю можливу підтримку.

Санкції, накладені на російський та білоруський нотаріати рішенням Керівної ради у березні 2021 року щодо призупинення їхніх прав, щойно були знову ратифіковані, цього разу одноголосно Генеральною радою та Асамблеєю нотаріатів-членів у Канкуні, Мексика, 30 листопада 2022 року.

Також ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу українському нотаріату через глобальний збір пожертв, фінансові результати якого передаємо до Благодійного фонду українського нотаріату «Порятунок нотаріусів та їхніх сімей».

І, нарешті, нотаріатами-членами під час Асамблеї в Канкуні також одноголосно було вирішено звільнити нотаріат України від сплати щорічного внеску до МСЛН на 2022, 2023 та 2024 роки.

Я хотіла би відзначити вашу особисту участь у засіданнях МСЛН в Мюнхені та онлайн в Канкуні. Ваші виступи викликали гарячі аплодисменти учасників, чим ми хочемо сказати вам, що ми на боці українського нотаріату, яким ми захоплюємося та підтримуємо його, наскільки це можливо.

Я знаю, що наш наступний президент, нотаріус Ліонель Галлієз, є надзвичайно чуйною людиною, і що він зможе зберегти та збільшити підтримку МСЛН для вас і вашого нотаріату. Ви також можете розраховувати на мою беззастережну підтримку як майбутнього почесного президента і знайте, що для мене цей досвід запам’ятався на все життя.

Я молю Бога про припинення війни, за ваші життя, щоб ви знову могли користуватися своїми людськими правами на мир, свободу та прогрес і знайте, що нотаріат відіграватиме фундаментальну роль у відновленні України”

 

НПУ дякує пані Крістіні Армельї за  співпрацю!

Наші іноземні колеги, МСЛН, РНЄС, нотаріальні палати різних держав та міжнародні нотаріальні організації передають нотаріату України вітання та щирі побажання на 2023 рік. 

Дякуємо, друзі! Ми разом!

Переглядів:
стрічка новин