Новини палати

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності», який вступив в силу 2 листопада 2019 року, передбачено, що доступ державного реєстратора до ДРРП та ЄДР здійснюється шляхом багатофакторної аутентифікації. Відповідні зміни внесено до законів «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

На виконання цих норм ДП «Національні інформаційні системи» 14 листопада 2019 року запропонувало додаткові методи ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій:

Google-ідентифікація – підтвердження рішення за допомогою додаткового методу ідентифікації користувача з використанням одноразового паролю. Цей функціонал подібний до використання одноразового паролю в банківських системах, але більш захищений, так як відсутня необхідність пересилання паролю. (Покрокова інструкція);

Mobile ID – інформаційно-телекомунікаційна система мобільної ідентифікації та кваліфікованого електронного підпису. У даному випадку КЕП зберігається на спеціальній SIM-карті (зауважимо, що на даний час доступно лише для оператора «Київстар»). (Покрокова інструкція).

Такі оновлення посилять рівень безпеки даних ДРРП завдяки зменшенню можливості зловживань при проведенні реєстраційних дій у випадках несанкціонованого доступу до робочого місця нотаріуса (державного реєстратора).

Детальніше читайте у повідомленні НАІС.

Для підключення послуги додаткової ідентифікації нотаріусам потрібно подати заяву до регіональних філій ДП «НАІС».

Переглядів:
стрічка новин