Новини палати Новини міжнародного нотаріату

Угорська нотаріальна спільнота підтримує нотаріусів України у непрості часи війни та готова продуктивно співпрацювати з Нотаріальною палатою України.

Про це йшлося 16 червня під час робочої онлайн-зустрічі, в якій взяли участь президент НПУ Володимир Марченко, президент Угорської нотаріальної палати Адам Тот, Томаш Шайбен та інші представники нотаріату Угорщини.

Адам Тот висловив співчуття Україні та українським нотаріусам зокрема, зауваживши, що Угорська нотаріальна робить все можливе для допомоги нотаріусам-біженцям, які виїхали з України на територію Угорщини, та їх родинам.

Війна в Україні триває і нотаріуси продовжують потерпати від агресії росії так само, як і всі громадяни, зазначив Володимир Марченко. Президент НПУ розповів угорським колегам про актуальну ситуацію в нотаріаті, проблеми щодо зруйнованих та знищених робочих місць нотаріусів.

Нотаріуси України, офіси яких знищені від бомбардувань та обстрілів, а також які змушені були переїхати із окупованих, небезпечних територій, вірять в перемогу та бажають працювати для рідної країни і людей. Але для цього потрібні кошти, щоб обладнати робочі місця мінімально необхідним.

Україна, яка зараз є щитом для Європи та всього світу, потребує допомоги зарубіжних країн – коштів, забезпечення ЗСУ, постачання важкого озброєння, а також, що дуже важливо, дотримання існуючих та запровадження більш суворих санкцій щодо рф.

Володимир Марченко додатково наголосив угорським колегам, що для фінансової допомоги нотаріусам створено Благодійний фонд НПУ «Порятунок нотаріусів та їх сімей». Представники Угорської нотпалати запевнили, що сприятимуть наповненню Фонду, зокрема у сфері переговорів із нотаріальними палатами інших країн.

Переглядів:
стрічка новин