Новини палати

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко 16 липня взяв участь у першому онлайн-засіданні галузевої робочої групи «Правова держава, юстиція», створеної при Міністерстві юстиції України з метою координації міжнародної технічної допомоги в процесі проведення реформ.

Учасниками засідання були представники Мін’юсту, Секретаріату Кабінету Міністрів, Верховного Суду, Офісу Генерального прокурора, самоврядування адвокатів, суддів, приватних виконавців, арбітражних керуючих, а також міжнародних партнерів – Проекту ЄС «Pravo-Justice», ООН, ЄС, Ради Європи, ОБСЄ, посольств тощо.

Під час зустрічі проаналізовано стан співробітництва із міжнародними партнерами, узгоджено пропозиції щодо пріоритетних завдань проведення реформ у галузі юстиції.

Обговорено пріоритетні напрямки реформування сфери прав людини та доступу до правосуддя відповідно до Програми діяльності уряду, серед яких і нотаріат.

Зокрема, в 2020 році заплановано розгляд законопроекту, який створює передумови для запровадження саморегулювання нотаріату, Е-нотаріату, єдиного нотаріату, також планується спрощення  державної реєстрації, створення Єдиного адресного реєстру України тощо. На 2021-2023 роки у планах перехід до єдиного нотаріату та впровадження Е-нотаріату; забезпечення належної взаємодії між державними інформаційними ресурсами для автоматичного обміну даними; розширення повноважень нотаріусів у сфері ДРАЦС; забезпечення швидкого та зручного доступу до архівних інформаційних ресурсів та інші зміни.

За результатами засідання затверджено регламент роботи галузевої робочої групи та визначено подальші кроки для співпраці.

Переглядів:
стрічка новин