Новини відділень

Голова відділення Нотаріальної палати України в Дніпропетровській області Олена Бунякіна взяла участь в обговоренні створення електронної нотаріальної системи та функціонування електронних реєстрів в умовах їх реформування, організованому Проектом ЄС «Право-Justice» в м. Дніпро 15 вересня.

Експерти Проекту разом з представниками відділення НПУ в Дніпропетровській області та Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції розглянули недоліки, можливі шляхи удосконалення системи електронного нотаріату та електронних реєстрів.

«Е-нотаріат повинен бути, перш за все, інструментом нотаріуса. Ні в якому разі не його замінником, і навіть не зовсім помічником, а саме – ефективним інструментом», – підкреслила Олена Бунякіна.

Серед актуальних проблем нотаріату голова відділення НПУ виділила, зокрема, відсутність єдиного автоматизованого алгоритму пошуку для реєстрів, множинний вхід в різні реєстри, відсутність належного обміну інформацією між державними органами, надмір паперового діловодства.

Учасники зустрічі фіналізували основні вимоги та виокремили проблематику задля створення ефективної електронної нотаріальної системи.

Переглядів:
стрічка новин