Новини палати

Нотаріальна палата України за підтримки Міністерства юстиції України 4 травня 2020 року провела черговий безкоштовний захід з підвищення професійного рівня нотаріусів – всеукраїнський вебінар, учасниками якого стали близько 3 тисяч нотаріусів.

На тему «Актуальні питання державної реєстрації бізнесу – 2020» доповідав Віталій Желінський, заступник начальника Управління – начальник Відділу розгляду звернень у сфері державної реєстрації бізнесу Управління розгляду звернень та скарг у сфері державної реєстрації Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України.

Доповідач розповів про територіальний та екстериторіальний принципи державної реєстрації; випадки проведення реєстраційних дій лише нотаріусами; заявників при проведенні різних типів реєстраційних дій; вимоги до оформлення установчих документів ЮО.

Віталій Желінський детально зупинився на новаціях щодо ТОВ/ТДВ: пояснив алгоритм дій державного реєстратора при виході та відчуженні часток у статутному капіталі, порядок проведення реєстраційних дій щодо зміни складу учасників у випадку придбання частки в статутному капіталі на електронних торгах.

Також під час вебінару йшлося про порядок використання державним реєстратором відомостей реєстрів та інших інформаційних систем при проведенні державної реєстрації, зміни в структурі власності ЮО тощо.

Увага! До 6 травня триває реєстрація на вебінар «Контроль у сфері державної реєстрації», який відбудеться 12 травня. Доповідачі: Дмитро Кирилюк, Віктор Дубовик, Віталій Желінський (Мін’юст).

 

 

Переглядів:
стрічка новин