Новини палати Новини міжнародного нотаріату

Коментарі до Кодексу нотаріальної деонтології МСЛН (Етика та правила організації нотаріату – Deontology and Rules of Organisation for Notariats), підготовлені Комісією з нотаріальної деонтології МСЛН, випущено окремою книгою.

Збірник виданий іспанською мовою, але містить також коментарі англійською. Електронний варіант книги розповсюджується безкоштовно за посиланням codigocdn-uinl.com

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

Кодекс етики МСЛН був затверджений на Міжнародному конгресі нотаріусів у м. Ліма (Перу) у 2013 році. Протягом декількох років після затвердження він став основою нових кодексів нотаріатів деяких країн Центральної Європи і навіть Китаю та вважається одним з інструментів для поширення принципів, що дозволяють відрізнити нотаріуса латино-германського типу, який гарантує правову безпеку приватно-правовим відносинам.

Робота над нормативним тлумаченням положень Кодексу велась протягом 2017-2019 років членами Комісії з нотаріальної деонтології, сформованої із визнаних фахівців, представників нотаріатів-членів МСЛН, під керівництвом Марка Антоніо Ернандеса Гонсалеса (Мексика).

До складу Комісії входить і український нотаріус, к.ю.н. Юрій Орзіх (Одеський міський нотаріальний округ), який також долучився до написання вищевказаних Коментарів.

Безсумнівно, незабаром з’являться й інші інтерпретації норм нотаріальної деонтології, але така різноманітність бачень, об’єднаних ідеями латинського нотаріату, означатиме подальший розвиток і збагачення нотаріальної професії.

Переглядів:
стрічка новин