Новини палати Новини відділень

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко 19 липня в рамках співпраці НПУ із Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича завітав на урочисте вручення сертифікатів учасникам Сертифікатної освітньої програми «Професійний медіатор», реалізованої ГО «Буковинський центр медіації» та Навчально-науковою лабораторією медіації, переговорів та арбітражу кафедри публічного права юридичного факультету ЧНУ.

Президент НПУ привітав колег-медіаторів та зауважив, що сучасні виклики для професійної спільноти нотаріусів вимагають креативності, гнучкості та широкого погляду на перспективне майбутнє нотаріальної діяльності.

«Особливістю нашого підходу поширення та укорінення медіації є розуміння її як нової цивілізаційної цінності для України. Як змінилося відношення до медіації з початку війни? Особисто я ще більше вірю в медіацію! Запит на неї є як від судової системи, нотаріальної спільноти, спільноти адвокатів, так і від громад, які приймають людей та від органів влади, які зараз несуть відповідальність та турботу у такий важкий для країни час», – зазначила Руслана Гаврилюк, д.ю.н., проф., завкафедри публічного права, менеджер проєктної групи MEDIATS грантового проекту Програми ЄС ERASMUS+KA2:CBHE від ЧНУ.

Нагадаємо, що 15 грудня 2021 року набрав чинності Закон України від 16 листопада 2021 року № 1875-IX «Про медіацію», відповідно до якого нотаріуси мають право здійснювати медіацію за умови проходження ними базової підготовки медіатора.

Під час робочої поїздки до Чернівців Володимир Марченко також поспілкувався із головою відділення НПУ в Чернівецькій області Наталією Блауш та нотаріусами Буковини, колеги обговорили реалії роботи нотаріату в умовах війни та перспективи розвитку професії.

Переглядів:
стрічка новин