Новини відділень

Відтепер нотаріуси м. Одеси та Одеської області мають можливість направити до БТІ м. Одеси запит про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що виникли до 01.01.2013, та отримати відповідь в електронній формі.

6 квітня підписано Меморандум про співпрацю між відділенням Нотаріальної палати України в Одеській області, Південним міжрегіональним  управлінням Міністерства юстиції (м. Одеса ) та КП «Бюро технічної інвентаризації» Одеської міської ради – щодо реалізації електронної взаємодії у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Запровадження електронного обміну, передусім, знизить ризики підробки документів, а також не потребуватиме участі фізичних та юридичних осіб при отриманні такої інформації, що особливо актуально в умовах пандемії коронавірусу.

Налагодження е-документообігу між нотаріусами та БТІ, над яким наразі працюють відділення НПУ в багатьох областях України, є позитивним нововведенням як для нотаріусів, так і для громадян.

Переглядів:
стрічка новин