Новини палати

Парламентарі продовжують дослухатися до пропозицій Нотаріальної палати України. 8 грудня відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики, який рекомендував виключити із законопроекту № 3411 про третейські суди право розгляду такими судами спорів, пов’язаних з нерухомістю.

Нотаріальна палата України неодноразово звертала увагу законодавців на ризики, пов’язані з надання третейським судам повноважень розгляду справ у спорах щодо нерухомого майна, включаючи земельні ділянки, та закликала не допустити запровадження нових рейдерських схем заволодіння нерухомістю, зокрема землею, а також попередити наміри легалізації численних незаконних документів після відкриття ринку землі.

Представники НПУ брали участь у обговоренні законопроектів та закликали депутатів не приймати законодавчі зміни, які заподіють серйозну школу державі, громадянам та бізнесу.

НПУ висловлює особливу вдячність за конструктивну співпрацю та розуміння необхідності захисту права власності – народним депутатам України Ігорю Фрісу та голові Комітету ВР з питань правової політики Андрію Костіну.

Переглядів:
стрічка новин