Новини палати


Постановою Кабміну від 28 квітня 2021 року № 509 затверджено Порядок отримання державним реєстратором за допомогою ДРРП відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні підприємств БТІ на паперових носіях. Отримати інформацію у такому порядку можливо буде від БТІ, які приєднаються до участі у реалізації експериментального проекту.

Також постановою внесено зміни до: Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна; Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Постанова набрала чинності 25 травня 2021 року (крім низки положень, які наберуть чинності 25 листопада 2021 року).

Комісією НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності та Відділом методичного забезпечення та інформаційно-аналітичної роботи НПУ підготовлено Правовий аналіз змін до законодавства, внесених Постановою КМУ № 509, які набрали чинності 25 травня 2021 року (розміщено на «Нотаріальній платформі у розділі «Єдина нотаріальна практика» – «Інформаційні листи НПУ»).

Шановні нотаріуси, якщо у вас виникають питання щодо доступу до «Нотаріальної платформи» – звертайтеся за номером (099) 11-000-40 (Viber)

Переглядів:
стрічка новин