Новини міжнародного нотаріату

Міжнародний союз нотаріату та Міжнародна асоціація суддів підписали договір про співпрацю у сфері позасудового врегулювання із залученням нотаріату. Сторони домовилися продовжувати обмін інформацією щодо позасудового врегулювання з метою звільнення судів від низки неконфліктних завдань та підвищення ефективності відправлення правосуддя.

Планується спільно розробити рекомендації для органів державної влади, спрямовані на запобігання та зменшення навантаження на суди, зокрема, шляхом визначення завдань та питань, які можуть бути предметом передачі повноважень від судді до нотаріуса.

Окрім того, МСЛН за результатами симпозіуму, проведеного у листопаді 2023 року на тему позасудового врегулювання, розробив Рекомендації «Щодо можливості передачі або розподілу підсудності між суддею та нотаріусом у неконфліктних справах»: https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/12/mslnsud.pdf

Нотаріат є найбільш придатним органом для того, щоб виступати альтернативою судів у неконфліктних справах, – йдеться у документі.

Переглядів:
стрічка новин