Новини палати

Перший віцепрезидент Нотаріальної палати України Олена Кирилюк виступила спікером III Odesa Legal Business Forum.

У заході також взяли участь очільники спільнот інших правничих професій, зокрема адвокатів, арбітражних керуючих, приватних виконавців та інші експерти.

Учасники звернули увагу на виклики, з якими довелося стикнутися правникам під час воєнного стану, та шукали шляхи обʼєднання зусиль для подолання кризових явищ, ділилися досвідом захисту професійних прав, практикою вирішення проблем взаємодії з державними органами, обговорили плани участі у відбудові України.

Олена Кирилюк під час свого виступу розповіла про труднощі, з якими стикнувся нотаріат в перші місяці повномасштабного вторгнення: обмеження доступу до державних та єдиних реєстрів, зміни законодавства тощо.

Також поінформувала про роботу Благодійного фонду НПУ, створеного для допомоги постраждалим нотаріусам та членам їх сімей, розповіла про плідну міжнародну співпрацю НПУ з нотаріусами ЄС та країн-членів МСЛН, звернула увагу на допомогу ЗСУ з боку нотаріальної спільноти.

Окремо зупинилася на актуальних проблемах нотаріату: евакуація архівів, мобілізація з робочих місць тощо.

Також Олена Кирилюк звернула увагу на участь нотаріату у відбудові України в таких сферах: компенсаційні механізми, містобудівний сектор, аграрний сектор, оформлення спадкових прав, відновлення втрачених документів, реєстрація бізнесу, реєстрація прав на нерухоме майно, медіація.

Окрім того, з колегами-адвокатами домовилися обʼєднати зусилля в деяких напрямках.

Переглядів:
стрічка новин