Новини палати

У професійному виданні для правників, газеті «Юридична практика», опубліковано інтерв’ю   з президентом Нотаріальної палати України Володимиром Марченком.

«Нотаріальна спільнота України завжди налаштована оптимістично і перебуває в «бойовій готовності» працювати, розвиватися, вдосконалюватися. Нас загартували довгі роки змін в законодавстві та практиці, політичній та економічній ситуації, постійні реформи і розширення повноважень нотаріусів. При цьому нотаріат України неухильно тримає курс на законність, прозорість, об’єктивність, етичність, гуманність. Всі ці принципи відповідають латинській моделі, на яку орієнтований наш нотаріат», – зазначив президент НПУ, відповідаючи на питання журналіста.

«Нотаріус завжди працює в стані інтелектуальної напруги, пошуку шляхів вирішення етичних дилем, в потенційно конфліктному середовищі, допомагаючи сторонам врегулювати суперечки і попередити їх в майбутньому, не допустити обтяжливого судового розгляду, – акцентує Володимир Марченко. –  Нотаріат – це миротворчість і надійний правовий фундамент для правочинів».

Окрім того, у інтерв’ю, приуроченому до Дня нотаріату та 25-річчя Закону України «Про нотаріат», Володимир Марченко розповідає про перспективи реформування нотаріату, особливості нотаріального самоврядування, акцентуючи на високому рівні довіри суспільства до нотаріату.

Читайте інтерв’ю за посиланням

Переглядів:
стрічка новин