Новини палати

17 червня 2024 року нотаріуси взяли участь в міжпрофесійному онлайн-семінарі «Найкращі інтереси дитини у сімейних конфліктах (спорах): визначення, способи їх врахування та критерії оцінки», організованому Асоціацією сімейних медіаторів України.

Також у заході взяло участь понад двісті професіоналів – судді, адвокати, медіатори, виконавці, працівники служби у справах дітей.

Учасники обговорили актуальні питання в даній сфері, шляхи вирішення проблемних аспектів, зокрема щодо захисту прав, усиновлення, позбавлення батьківських прав, зʼясування думки дітей, залучення психологів до судового процесу, особливості сімейного судочинства, важливість альтернативних способів позасудового врегулювання (медіації).

«Нотаріус тримає фокус уваги на потребах дітей, щоб досягти балансу в договірному процесі між батьками», – зазначила Ірина Петрова, голова Центру медіації НПУ, яка виступила модератором панельної дискусії.

Спікерами нотаріальної панелі були:
Галина Парусова із темою «Забезпечення реалізації найкращих інтересів дітей у нотаріальному провадженні:   недосконалість правового регулювання та перспективи його удосконалення»,
Наталія Шершун із темою «Участь нотаріуса у перед договірному врегулюванні сімейних спорів та залучення до цього процесу дітей. Види договорів в сфері сімейного права, при посвідченні яких зачіпаються інтереси дітей»,
Наталія Яковчук із темою «Інтереси дітей при оформленні спадкових справ».

Нагадаємо, що НПУ та АСМУ співпрацюють в межах Меморандуму.

Переглядів:
стрічка новин