Новини міжнародного нотаріату

У липні 2023 року Університет всесвітнього нотаріату «Жан-Поль Декор» (за підтримки Міжнародного союзу латинського нотаріату) успішно завершив навчання нотаріусів – студентів 11-го випуску.

Навчальний цикл цьогоріч зосереджувався на темі «Повага до публічного порядку: основна місія нотаріату, постійний виклик для нотаріуса». Навчання проходило з травня по липень 2023 року у два етапи – дистанційні вебінари та наживо у Римі (Італія).

На сесіях у Римі були присутні 80 представників із 44 країн-членів МСЛН, у тому числі приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Юлія Левчук.

Тема поваги до публічного порядку крізь призму нотаріату та нотаріальної професії розглядалась через чотири модулі: «Майно», «Сім’я», «Людина» та «Спадкування», на які розподілили усіх студентів.

Лейтмотивом навчання стало завдання для молодих нотаріусів з усього світу – зберегти латинський нотаріат з його первісними основоположними принципами функціонування на благо особи, попри еру стрімкого технологічного прогресу та еру цифровізації, реформуючи сферу нотаріату загалом, зберігаючи те, що напрацьовувалось роками і століттями, дотримуючись при цьому норм публічного порядку.

В рамках тематики кожного модуля учасники обмінялись характерними для їхніх країн нотаріальними практиками, що дозволило отримати цінний досвід та знання з основних аспектів теоретичного і практичного функціонування системи нотаріату в країнах Європи, Африки, Азії та Південної Америки.

Окрім семінарів, слухачі ознайомились з функціонуванням  нотаріальної онлайн платформи «Нотартель», яка забезпечує діяльність цифрового італійського нотаріату в цілому. «Нотартель» — це ІТ-компанія для нотаріусів Італії, яка була створена у 1997 році Національною радою нотаріусів Італії з метою комп’ютеризації процесів оформлення нотаріальних документів, документообігу, а також доступу до інформації, яка необхідна нотаріусам при вчиненні нотаріальних дій, користування нею та зберігання нотаріальних документів. «Нотартель» охоплює систему автентифікації доступів, офіційну електронну пошту нотаріуса, електронний цифровий підпис, електронну базу документів та онлайн пошуки у реєстрах, електронний архів, електронне навчання.

На завершення навчання Президент МСЛН Ліонель Галльє вручив учасникам Університету сертифікати.

Переглядів:
стрічка новин