Новини відділень

Голова відділення Нотаріальної палати України Кирило Нехимчук 12 жовтня виступив спікером на прес-брифінгу, присвяченому 100 дням відкриття ринку землі, що відбувся у м. Миколаїв за участю першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Георгія Решетілова.

Кирило Нехимчук розповів про практичну реалізацію права розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення та особливості нотаріального посвідчення відповідних договорів, вчинення реєстраційних дій.

Як повідомив представник ОДА, в Миколаївській області наразі відчужено 714 земельних ділянок загальною площею понад 2 тисячі гектарів. З них придбано у власність за договором купівлі-продажу близько 84%, за договором дарування близько 16%. Середня ціна за землю в області становить понад 23 тисяч гривень за гектар.

«Приблизно 20-25% землі залишиться у існуючих власників, а все інше буде виходити на ринок поступово, по 10-15% на рік. Більшої кількості до 2024 року не буде, адже є певні фінансові обмеження покупців. Тому, до виходу на ринок юридичних осіб з правом придбання, близько половини земель будуть оформлені. І це позитивно, що на старті дали право придбати землю саме малим агровиробникам», – оцінив Кирило Нехимчук перспективи ринку землі на Миколаївщині.

 

Читайте також: Віце-президент НПУ Інна Бернацька взяла участь у прес-конференції з нагоди 100 днів ринку землі 

Переглядів:
стрічка новин