Новини відділень

Голова відділення Нотаріальної плати України в Харківській області Олена Самощенко та член правління відділення, приватний нотаріус Олеся Курявська 12 жовтня взяли участь у пресконференції з нагоди 100 днів старту ринку землі.

Представники НПУ розповіли про особливості нотаріального посвідчення угод щодо земель сільськогосподарського призначення, проблематику експертної оцінки, проаналізували основні питання, із якими звертаються громадяни до нотаріусів.

«Нотаріуси дбають про зростання правосвідомості громадян, усвідомлення необхідності належного оформлення договорів та інших документів», – зазначила Олена Самощенко.

Зі свого боку, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Євгеній Філатов зауважив, що на сьогодні земельна реформа вже має позитивні результати як для України в цілому, так і для Харківської області, і дає можливість у першу чергу реалізувати свої конституційні права кожному громадянину України. З моменту відкриття ринку землі на Харківщині зареєстрували 2256 правочинів щодо 8639 га землі (12% від загального показника України).

НПУ завжди стоїть на захисті прав громадян і бізнесу й тримає руку на пульсі земельної реформи.

Переглядів:
стрічка новин