Новини відділень

13 жовтня 2021 року відбувся пресбрифінг «100 днів ринку землі», спікерами якого виступили голова відділення Нотаріальної палати України у Волинській області Надія Кузьміч та начальник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Спікери повідомили, що на Волині від 1 липня здійснено 1 211 правочинів купівлі-продажу землі (4% від усіх по Україні). Загалом за сто днів ринку землі на Волині власники продали 1731,8 гектари. В Україні середня вартість за гектар відчужених земельних ділянок становить 43,9 тис. грн, на Волині ціна гектара — 26,9 тис. грн.

Надія Кузьміч детально розповіла про механізм продажу земельних ділянок та зауважила, що нотаріуси відповідально виконують поставлені їм завдання. Разом з цим, серед проблемних питань з боку громадян – неоформлені документи на земельні ділянки власниками паїв.

«Земельна реформа показала, що громадяни не були готові до низки нововведень, але наразі і власники, і орендарі, і покупці зараз з розумінням ставляться до вимог щодо оформлення угод, аби вони були безспірними», – зауважила голова відділення НПУ.

НПУ, Міністерства аграрної політики, Держгеокадастр, Міністерство юстиції, місцева влада і самоврядування співпрацюють, аби оперативно вирішувати проблемні питання щодо ринку землі.

Переглядів:
стрічка новин