Новини відділень

Голова відділення Нотаріальної палати України у Сумській області Лариса Ворошина взяла участь у пресконференції «100 днів ринку землі», разом із представниками Сумської обласної державної адміністрації, обласнго управління Держгеокадастру, місцевого самоврядування.

За 100 днів від старту ринку землі на Сумщині відчужено 2003 земельних ділянок для ведення товарного с/г виробництва загальною площею 3206 гектарів, повідомив перший заступник голови ОДА Тарас Савченко. Середня вартість 1 га для продажу в області становить понад 25 тисяч гривень.

Лариса Ворошина розповіла про особливості посвідчення угод із землею, зокрема про перевірку набувача, реєстри, які використовують нотаріуси, нюанси нотаріальних процедур тощо, відповіла на питання глядачів онлайн-конференції.

«Перевірка набувача, можливої наявності у його власності земельних ділянок займає певний час, тому бажано спростити процедуру проведення таких перевірок», – відзначила голова відділення НПУ.

Оскільки у відділенні НПУ аналізують хід виконання земельної реформи, Лариса Ворошина повідомила статистику укладення договорів, зауваживши, що наразі громадяни не поспішають купувати-продавати с/г землю.

Учасники заходу наголосили, що власники землі мають розуміти цінність і перспективу землеволодіння та виважено ставитися до відчуження своєї власності.

Переглядів:
стрічка новин