Новини відділень

Віце-президент Нотаріальної палати України, голова відділення НПУ в Рівненській області Інна Бернацька взяла участь у брифінгу, присвяченому 100 дням відкритого ринку землі, зокрема на Рівненщині.

650 договорів купівлі-продажу земельних ділянок загальною площею понад 480 га на суму близько 14 млн грн – такі результати для Рівненської області озвучив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. Середня вартість 1 га землі сільськогосподарського призначення на Рівненщині складає 29,8 тисяч грн.

Інна Бернацька пояснила громадськості, що кожен нотаріус може посвідчувати договори відчуження земельних ділянок с/г призначення. Окрім того, на ринку землі нотаріуси працюють як державні реєстратори прав оренди, обтяжень, переважного права, наміру та інших обтяжень.

За словами віце-президента НПУ, найшвидше укладаються договори купівлі-продажу земельних ділянок, які не перебувають у оренді. На час оформлення угоди впливає і стан роботи реєстрів, і кількість шлюбів, у яких перебували/перебувають відчужувачі та набувачі, і кількість юридичних осіб, у яких засновником є набувач.

«Люди весь цей час консультуються, готують пакет документів і підбирають для себе найбільш індивідуальну й зручну процедуру, – зазначила Інна Бернацька. – Прогнозуємо, що в наступні 100 днів ринку землі посвідчення договорів активізується».

Переглядів:
стрічка новин