Новини відділень

Голова відділення НПУ в Чернігівській області Володимир Коваленко 12 жовтня став учасником пресбрифінгу в облдержадміністрації, присвяченому 100 дня запуску ринку землі.

За інформацією заступника директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олега Крапивного, на Чернігівщині за 100 днів відкритого ринку землі здійснено близько 1000 правочинів (зокрема, щодо безпосередньо тих земель, які раніше перебували під мораторієм, укладено близько 400 угод). Середня вартість одного гектара реалізованої в області землі становить 23,3 тисячі гривень.

На думку фахівців, землевласники розуміють цінність і перспективу землеволодіння, тож не поспішають продавати свою власність. Втім, відіграє свою роль і необізнаність громадян із механізмом продажу.

Розтлумачити особливості застосування законів, що стосуються купівлі-продажу землі, можуть нотаріуси. За словами Володимира Коваленка, потрібних фахівців в області достатньо і вони готові забезпечувати законність правочинів.

Ринок землі в Україні діє, попри певні організаційні неузгодженості та проблеми. Нотаріальна спільнота докладає усіх зусиль, аби твердо стояти на захисті права власності громадян та бізнесу.

Переглядів:
стрічка новин