Новини міжнародного нотаріату

Комісія Нотаріальної палати України з міжнародного співробітництва продовжує активну співпрацю із Міжнародним союзом нотаріату.

Член Комісії, нотаріус Тетяна Рачкова 8 березня взяла участь онлайн у заході МСЛН – Міжнародному форумі «Віртуальний простір для діалогу та роздумів».

Форум відбувся у Міжнародний жіночий день, який цьогоріч ООН запропонувала відзначати під гаслом «За інклюзивний цифровий світ, інновації та технології для гендерної рівності».

Світова нотаріальна спільнота не стоїть осторонь цих питань, зазначила у своєму привітальному слові Крістіна Армелья, почесний президент МСЛН, керівник робочої групи МСЛН «Гендерна рівність». Дана група відповідає за вивчення та підготовку документів, які визначають роль нотаріуса в реалізації гендерної рівності, захисті прав жінок. МСЛН є спільнотою висококваліфікованих професіоналів, яка може стати потужним інструментом для вирішення правових, соціальних та економічних проблем у світі, зокрема й у напрямку гендерної рівності.

Крістіна Армелья звернула особливу увагу на участь у форумі представника від України, висловила слова підтримки, розуміння і готовності допомагати.

Під час форуму було обговорено низку важливих тем:

– нотаріальні дії для жіночого підприємництва – що саме нотаріуси можуть зробити жінок у бізнесі, яку практичну, теоретичну та навіть психологічну допомогу надати;

– профілактика економічного насильства щодо жінок – зокрема, роль нотаріусів у подоланні стереотипів щодо ролі жінок у суспільстві та внесення змін до відповідного законодавства;

– доступ до житла та до землі, питання майнових прав, спадкування тощо.

Також увагу надали жінкам-нотаріусам, визначним постатям у світовій нотаріальній спільноті, відзначивши роль Крістіни Армельї, яка стала першою жінкою – президентом МСЛН.

Президент МСЛН Ліонель Галльє у своїй заключній промові висловив сподівання, що міжнародна світова спільнота, зокрема за участі МСЛН і його робочих груп, буде плідно і результативно працювати у напрямку забезпечення рівних прав у жінок і чоловіків.

Детальніше зі змістом виступів учасників форуму можна ознайомитися у Звіті Комісії НПУ: https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/03/zvit0803mk.pdf 

Переглядів:
стрічка новин