Новини палати Новини міжнародного нотаріату

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко на запрошення віце-президента Міжнародного союзу нотаріату (МСЛН) з країн Європи Ліонеля Галльє 4 березня провели робочу зустріч онлайн.

Під час зустрічі колеги обговорили актуальні питання нотаріату, особливості роботи нотаріусів в період пандемії, перспективи реформування нотаріату та напрямки співпраці НПУ з МСЛН.

Володимир Марченко розповів про діяльність НПУ, успіхи українських нотаріусів, проблематику нотаріальної практики, законодавчі ініціативи у сфері нотаріату.

«Справжня відповідь на виклики, які постали перед нотаріатом, – показати державі корисність нотаріусів та завоювати довіру з боку громадян. Тому надзвичайно важливо, що Нотаріальна палата України вживає конкретних заходів у цьому напрямку», – зазначив Ліонель Галльє.

Віце-президент МСЛН з країн Європи високо оцінив великий рівень довіри від держави нотаріату України, а саме повноваження нотаріусів у сфері державної реєстрації нерухомості й бізнесу: «Цим ви заклали міцний фундамент для майбутнього українського нотаріату. Цьому прикладу повинен слідувати і французький нотаріат».

Нотаріат України готовий отримувати нові повноваження, відповідально та якісно їх виконувати, запевнив Володимир Марченко. Зокрема, очікується прийняття Закону про медіацію, згідно із яким нотаріуси матимуть можливість практикувати як медіатори.

«Медіація – природне продовження місії нотаріуса», – зауважив Ліонель Галльє та процитував екс-президента МСЛН Жан-Поль Декора: «Нотаріус це суддя з полюбовного вирішення спорів».

Також Ліонель Галльє прийняв запрошення Володимира Марченка щодо участі французької команди нотаріусів в Ukrainian Notary Games 2021.

Співпраця Нотаріальної палати України із Міжнародним союзом нотаріату триває.

Переглядів:
стрічка новин