Анімаційні ролики про найпоширеніші нотаріальні дії

Нотаріальна палата України в рамках проекту «Нотаріат обличчям до людей» підготувала серію анімаційних роликів, у яких на конкретних прикладах розповідається про найпоширеніші нотаріальні дії.

Таким чином НПУ здійснює просвітницьку місію та інформує громадян про їх права, способи захисту законних інтересів, особливості вчинення правочинів, можливості та переваги нотаріату, який гарантує безспірність нотаріальних дій.

Нотаріат України завжди на захисті прав та інтересів громадян!

Як оформити спадщину?

Спадкування – одна із актуальних тем для мешканців сіл та міст, поширений привід звернення до нотаріуса. В ролику пояснюється різниця між видами спадкування (за законом та заповітом), зазначається, хто може бути спадкоємцем, висвітлюються основні етапи оформлення спадщини тощо.

Що передбачити у заповіті?

У яких випадках варто скласти заповіт та що можна в ньому передбачити?

Договір довічного утримання

Особливості укладення та нотаріального посвідчення договору довічного утримання

Реєстрація нерухомості

Право власності на нерухомість швидше та надійніше зареєструвати у нотаріуса

Договір купівлі-продажу нерухомості

Для купівлі одним із подружжя нерухомого майна (наприклад, квартири) необхідна письмова згода другого з подружжя. Важливо, що нотаріус не лише посвідчує правочин, а й надає фахову юридичну консультацію, перевіряє обтяження на нерухомість, здійснює реєстрацію права власності тощо.

Реєстрація бізнесу

Зареєструвати бізнес у нотаріуса можна по принципу «єдиного вікна», адже нотаріуси мають право здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо створення, зміни та припинення юридичних осіб і ФОП (окрім громадських організацій). Перевага реєстрації бізнесу в нотаріуса – можливість обговорити проекти документів, отримати фахову консультацію щодо відповідності їх законодавству тощо.

Договір іпотеки

Особливості укладення та нотаріального посвідчення договору іпотеки

Виїзд дітей за кордон без батьків

Шкільні канікули – саме час для подорожей дітей за кордон у складі групи. Як потрібно оформити дозвіл від батьків?

Шлюбний договір

Шлюбний договір укладається у письмовій формі і повинен бути посвідчений нотаріусом. Укласти такий договір можна як до реєстрації шлюбу, так і вже перебуваючи у шлюбі. Важливо, що нотаріус не лише посвідчує шлюбний договір, а й надає фахову юридичну консультацію сторонам договору.

Переглядів:
стрічка новин